Vad är brunch?

Brunch, ja vad är brunch egentligen? Något som du säkert sett och hört på dom flesta restauranger, caféer och även på vissa hotell runt om i landet. Brunch är nämligen frukost och lunch i ett. Brunch är något som funnits i både England och USA i många år. Tidningen Hunters Weekly från England använde ordet brunch i deras upplaga första gången år 1895. Där förklarade man att brunch var som ett alternativ för lunchen du åt på en söndag.

Även i Sverige hade vi brunch, men kallades då för frukostmiddag. Frukostmiddagen försvann i Sverige under ett bra tag, men togs åter upp under år 1970. Brunch kan lättast förklaras som en mer tyngre frukost.

Brunch serveras vanligast på lördagar och söndagar mellan klockan 11-14, och som då består av en massa olika rätter. Både varma och kalla rätter finns att välja på. Numera väljer man att blanda den klassiska amerikanska brunch stilen med asiatiska köket. Brunch är något som har vuxit sig mer och mer populärt bland annat i storstäderna runt om i Sverige. För många har brunchen också blivit en form av tradition, att man träffas på helgerna och avnjuter en härlig brunch tillsammans i lugn och ro.